5 rede­nen waar­om je voor een relax­ze­tel zou kiezen

Relaxzetels zijn al lang niet meer exclusief voor senioren bestemd, ook jongeren en zorgbehoevenden ontdekken steeds vaker de vele voordelen van een comfortabele relaxzetel in huis.

Heel wat te winnen

Een relaxzetel mag dan wel een oubollig imago hebben, het kan je leven heel wat aangenamer maken. Vooral wie een lichamelijke beperking heeft of zorgbehoevend is door bv. een ongeval heeft heel wat te winnen bij de aankoop van een relax- of loungezetel.

Dit zijn de 5 belangrijkste voordelen.

1. Buitengewoon comfortabel

De relaxzetel heeft z’n naam niet gestolen. Vooral het ergonomische ontwerp en de aangename, dikke kussens zorgen ervoor dat je lichaam optimaal ondersteund wordt. De aangename zithouding zou zelfs een goede lichaamshouding stimuleren en het aantal nek- en rugklachten kunnen verminderen. Bovendien kun je de relaxzetel helemaal personaliseren door de verstelbare rugleuning en hoofdsteun aan te passen aan je specifieke fysieke behoefte en persoonlijke voorkeur.

2. Bye bye stress

Naast een fysieke ondersteuning biedt een relaxzetel ook een mentale ondersteuning. Door de zetel zodanig in te stellen kun je de drukpunten in je lichaam verlichten. Hierdoor krijg je een ontspannen gevoel en kun je letterlijk even op adem komen.

3. Verbeterde bloedcirculatie

Sommige relaxzetels zijn uitgerust met bijkomende functies zoals een ingebouwd massagetoestel of een opwaartse kantelfunctie. Dit kan helpen om de druk op bepaalde punten op je lichaam te verminderen en zo de bloedcirculatie te verbeteren.

4. Flexibele slaappositie

Voor wie maar moeilijk de slaap kan vatten in een gewoon bed, kan een relaxzetel een slimme investering zijn. Deze ergonomische zetel kan voor jou de meest ideale ligpositie samenstellen waardoor je gegarandeerd een betere slaapkwaliteit hebt.

5. Mobiliteit

Een verminderde mobiliteit is voor veel zorgbehoevenden helaas vaak erg herkenbaar. Toch kun je met behulp van een relaxzetel je mobiliteit serieus verhogen. De stevige wieltjes onder de zetel zorgen ervoor dat je je makkelijk naar een andere ruimte kunt verplaatsen, zelfs een frisse neus halen in de gezonde buitenlucht is geen enkel probleem.

Ben je helemaal gewonnen voor de vele voordelen van een relaxzetel? Maak dan snel een afspraak en kom langs in onze ruime Forever Home winkel. Samen met onze experts bepalen we de meest ideale relaxzetel voor jouw specifieke situatie. Doe de test!

Ook interessant

Large Phnx Production Moments Furniture HR 007 2

Hoe kies je het ideale zorgbed?

Tips en advies

Een zorgbed of hoog laag bed kies je niet zomaar. Deze tips helpen je bij het samenstellen van het meest ideale zorgbed.

Hoe kies je het ideale zorgbed?
Medium Care beds Ultra Low 3

Waarom zou je kiezen voor een zorgbed voor thuis?

Tips en advies

Wie een zorgbed associeert met een log, lelijk ziekenhuisbed is eraan voor de moeite. De nieuwe generatie zorgbedden is bijzonder comfortabel en stijlvol en heeft heel wat subtiele aanpassingen die jouw nachtrust alleen maar beter kunnen maken.

Waarom zou je kiezen voor een zorgbed voor thuis?
Phnx Production Moments Furniture WEB 001

Ons assortiment moderne zorgmeubelproducten

Tips en advies, Designtrends

Le mobilier médical moderne peut vous aider à continuer à vivre confortablement et de manière indépendante à la maison. Dans cet article de blog, vous en apprendrez davantage sur les avantages du mobilier de santé moderne et sur les éléments auxquels vous devez prêter attention lors du choix.

Ons assortiment moderne zorgmeubelproducten