Waar­om zou je kie­zen voor een zorg­bed voor thuis?

Wie een zorgbed associeert met een log, lelijk ziekenhuisbed is eraan voor de moeite. De nieuwe generatie zorgbedden is bijzonder comfortabel en stijlvol en heeft heel wat subtiele aanpassingen die jouw nachtrust alleen maar beter kunnen maken.

Ontspannen houding

Een goede nachtrust is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Zeker voor mensen met een fysieke beperking of zorgbehoevenden die revalideren na bv. een ongeval is het slaapritueel vaak een hele beproeving. Voor hen kan een zorgbed een goede oplossing zijn.

Eén van de functionaliteiten van een zorgbed is dat je het in verschillende posities kan verstellen, zelfs in de hoogte. Zo kun je voor jezelf de meest comfortabele en ontspannende slaaphouding bepalen. Een correcte en aangename houding kan in heel wat gevallen ook het aantal drukpunten verminderen en eventuele pijn verlichten, al dan niet in combinatie met een lucht- of schuimmatras met drukverlagende eigenschappen. Ook doorligwonden worden hierbij tot een absoluut minimum herleid.

Handige functies voor iedereen

Net als bij de relaxzetel zijn er ook hier extra functies mogelijk zoals bijvoorbeeld een handgreep of infuusstatief en zelfs een ingebouwd massagetoestel een drankenhouder aan de rand van het bed. De subtiel

geïntegreerde zijdelingse valbeschermingen zorgen dan weer voor een veilige nachtrust. Wist je trouwens dat je het zorgbed makkelijk naar buiten kan rollen? Zo kan je als zorgbehoevende in alle comfort samen met je vrienden, familie of gezin zalig genieten van de gezonde buitenlucht.

Een zorgbed is niet alleen een goede zaak voor de zorgbehoevende, ook voor de zorgverlener is het een ondersteunend hulpmiddel tijdens het optillen van de patiënt, het verversen van het beddengoed, het geven van medicijnen en het uitvoeren van bepaalde zorgkundige handelingen. Dat een zorgbed bovendien erg makkelijk berijdbaar is, ook in kleine ruimtes, is hierbij een dankbare troef.

Ben jij ook overtuigd van de weldaden van een goede nachtrust en overweeg je om een zorgbed te kopen? Maak snel een afspraak voor een plaatsbezoek in onze Forever Home showroom, samen zoeken we het meest ideale zorgbed voor jouw specifieke situatie. Doe de test!

Ook interessant

Large Phnx Production Moments Furniture HR 007 2

Hoe kies je het ideale zorgbed?

Tips en advies

Een zorgbed of hoog laag bed kies je niet zomaar. Deze tips helpen je bij het samenstellen van het meest ideale zorgbed.

Hoe kies je het ideale zorgbed?
PNG Fusion home 16 1

5 redenen waarom je voor een relaxzetel zou kiezen

Tips en advies

Relaxzetels zijn al lang niet meer exclusief voor ouderen en senioren bestemd, ook jongeren en zorgbehoevenden ontdekken steeds vaker de vele voordelen van een comfortabele relaxzetel in huis.

5 redenen waarom je voor een relaxzetel zou kiezen
Phnx Production Moments Furniture WEB 001

Ons assortiment moderne zorgmeubelproducten

Tips en advies, Designtrends

Le mobilier médical moderne peut vous aider à continuer à vivre confortablement et de manière indépendante à la maison. Dans cet article de blog, vous en apprendrez davantage sur les avantages du mobilier de santé moderne et sur les éléments auxquels vous devez prêter attention lors du choix.

Ons assortiment moderne zorgmeubelproducten