Hoe kies je het ide­a­le zorgbed?

Een zorgbed kan een mooie meerwaarde betekenen voor je nachtrust en je algemeen welzijn. Het is dan ook enorm belangrijk dat je bij het samenstellen ervan rekening houdt met je persoonlijke thuiszorgsituatie en specifieke, ergonomische behoeften. Dit stappenplan helpt je bij het maken van de juiste keuze.

1. Bepaal de juiste maat

Vooraleer je het zorgbed begint samen te stellen, denk je best al even op voorhand na over de gewenste maat. Weet dat de standaardbreedte van een eenpersoonsbed 90 cm is en die van een dubbel bed 180 cm (2x 90 cm). De lengte kan dan weer variëren van 200 cm tot 220 cm. Probeer daarom visueel in te schatten hoeveel plaats het zorgbed zou innemen in je slaapkamer of leefruimte. Zo voorkom je dat het bed te veel plaats in beslag neemt waardoor je je niet meer makkelijk kunt bewegen.

2. Kies de functionaliteiten

Zoals de naam al doet vermoeden zorgt een zorgbed - ook wel hoog laag bed genoemd - voor heel wat comfort en gemak, niet alleen voor jou maar ook voor de thuiszorg of zorgverlener. De vele functionaliteiten zorgen er dan ook voor dat je in de meest optimale omstandigheden kunt slapen of rusten. Innovatieve functies zoals elektrische hoogte-, rugleuning- of kniebuigverstelling, een gemakkelijke positionering dankzij de mobiliteitswielen, zijdelingse beschermwanden of medische accessoires zoals bv. een bedpapegaai, handgreep of urinezakhouder kunnen perfect onopvallend geïntegreerd worden in het zorgbed. Kies dus gerust alle functionaliteiten die jouw leven nog makkelijker, comfortabeler en veiliger kunnen maken: het zal je nachtrust en levenskwaliteit alleen maar ten goede komen.

3. Neem de juiste matras

Of het nu een lucht- of schuimmatras is, een goede matras geeft jouw lichaam de rust en het comfort dat het verdient. Lig je graag op een harde matras of verkies je een zachte matras? Verlies bij het kiezen vooral geen belangrijke factoren uit het oog zoals een goede ondersteuning van de rug en drukverlaging op bepaalde lichaamszones waardoor de pijn maximaal verlicht wordt. Wist je trouwens dat de juiste matras zelfs doorligwonden kan voorkomen?

Tip: de allerbeste test is… op de matras gaan liggen. Voel je je volledig ontspannen en kun je makkelijk bewegen? Dan is deze test alvast geslaagd!

4. Ga voor een stijl die bij jou past

In tegenstelling tot een ziekenhuisbed is een zorgbed niet louter functioneel maar heeft het ook een ergonomisch en luxueus design. Het is vaak een stijlvolle eyecatcher die gezien mag worden. Kies dus een stijl die helemaal matcht met jouw persoonlijkheid en interieur en laat je visueel inspireren door onze uitgebreide catalogus.

Ook interessant

Medium Care beds Ultra Low 3

Waarom zou je kiezen voor een zorgbed voor thuis?

Tips en advies

Wie een zorgbed associeert met een log, lelijk ziekenhuisbed is eraan voor de moeite. De nieuwe generatie zorgbedden is bijzonder comfortabel en stijlvol en heeft heel wat subtiele aanpassingen die jouw nachtrust alleen maar beter kunnen maken.

Waarom zou je kiezen voor een zorgbed voor thuis?
PNG Fusion home 16 1

5 redenen waarom je voor een relaxzetel zou kiezen

Tips en advies

Relaxzetels zijn al lang niet meer exclusief voor ouderen en senioren bestemd, ook jongeren en zorgbehoevenden ontdekken steeds vaker de vele voordelen van een comfortabele relaxzetel in huis.

5 redenen waarom je voor een relaxzetel zou kiezen
Phnx Production Moments Furniture WEB 001

Ons assortiment moderne zorgmeubelproducten

Tips en advies, Designtrends

Le mobilier médical moderne peut vous aider à continuer à vivre confortablement et de manière indépendante à la maison. Dans cet article de blog, vous en apprendrez davantage sur les avantages du mobilier de santé moderne et sur les éléments auxquels vous devez prêter attention lors du choix.

Ons assortiment moderne zorgmeubelproducten